Jachtslot in Schelluinen na vijf jaar verkocht

Jachtslot Schelluinderberg in Schelluinen is verkocht. Het vervallen kasteel aan de Kerkweg stond sinds 2012 te koop. Zodra het gerestaureerd is, wordt het markante pand als woning ingericht.

De kopers telden zo’n 7 ton neer voor het Jachtslot dat al jaren te koop stond en eigendom was van de erven van de laatste bewoner.

De vraagprijs voor het pand, dat grondig gerestaureerd moet worden, was 850.000 euro. De kopers gaan zelf in het kasteeltje wonen. Voor het zover is, moet het pand grondig gerenoveerd worden, zowel aan de binnen- als de buitenkant.

In 2006 raakte het pand beschadigd door een uitslaande schoorsteenbrand. Die schade is nooit hersteld en moet dus nog worden aangepakt. Ook kampt het kasteeltje met lekkages en groeit er in een deel van het pand huiszwam.

Het oudste gedeelte van het slot dateert vermoedelijk uit 1546. In de 19de en eerste helft van de vorige eeuw werd het pand gebruikt als pastorie. In de Tweede Wereldoorlog namen Duitse militairen er hun intrek.

Jarenlang was er hoop dat het jachtslot snel verkocht zou worden. In 2013 liet de gemeente Giessenlanden nog weten te verwachten dat het ‘binnen afzienbare tijd’ duidelijk zou zijn wie de nieuwe eigenaar zou worden en wat de plannen waren. De nieuwe eigenaren zijn al gestart met de renovatie, het slot staat op dit moment in de steigers.

Bronnen: AD van 3-1-18 &  AD van 29-10-17 – Foto: A. Speelman