Kasteel Endegeest in Oegstgeest verkocht

De gemeente Leiden meldt dat Landgoed Endegeest is verkocht aan de Oudendal Groep, voor het einde van het jaar is de verkoop afgewikkeld. 

Volgens de gemeente Leiden – nu nog eigenaar van het landgoed op Oegstgeester grondgebied – gaat de Oudendal Groep in het kasteel en de omliggende panden een medisch-maatschappelijk park creëren. ’De monumenten worden gerestaureerd en in stand gehouden. De overige panden worden verbouwd of aangepast zodat de parkachtige structuur van het landgoed wordt versterkt’, luidt de verklaring. 

Endegeest is een monument met een rijke historie, die terug voert naar het jaar 1307.

Leidsch Dagblad – 21-9-2017 – Foto: A. Speelman


Kasteel Endegeest in Oegstgeest binnenkort te koop.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu ook officieel. De gemeente Leiden meldt op haar vastgoedsite dat kasteel Endegeest in Oegstgeest binnenkort in de verkoop gaat.

Het kasteel komt op de markt te zamen met een aantal omliggende gebouwen en een terrein met een oppervlakte van acht hectare.

Het gebied heeft nu nog een maatschappelijke bestemming, maar de gemeente is bezig om straks ook kantoren toe te staan. Zo gauw dat proces is afgerond, kan de verkoop echt beginnen.

Hoewel het kasteel in Oegstgeest ligt, is het eigendom van de gemeente Leiden. Het wordt op dit moment beheerd door de stichting Kasteel Endegeest en gehuurd door Rivierduinen.

Maar de GGZ-instelling vertrekt uit het kasteel en een groot aantal andere onderkomens omdat ze veel te ruim in haar jasje zit voor veranderingen in de zorg: steeds minder mensen worden daadwerkelijk opgenomen door Rivierduinen.

Omdat daarnaast het erfpachtcontract tussen de gemeente en de stichting later dit jaar afloopt, heeft Leiden de handen vrij om het kasteel aan de man te brengen.

Leidsch Dagblad – 9-7-2016 – Door: Ruud Sep – Foto: A. Speelman