Toorenvliedt in Middelburg in de verkoop

Villa Toorenvliedt in Middelburg komt binnenkort te koop. Eigenaar Stichting Arduin stopt daar begin juli met de opleidingen voor gehandicapten, familieleden en medewerkers.

De Villa Toorenvliedt komt volledig vrij. Het pand staat nog niet te koop, maar dat gebeurt binnenkort. Het is nog niet bekend of de voormalige buitenplaats via een makelaar te koop komt of via openbare inschrijving. Er is belangstelling voor een pand als dit waardoor het geen jaren zal duren voordat Villa Toorenvliedt verkocht is.

Een tijdelijk gebruik van de villa door bewoning via anti-kraak ligt niet voor de hand.

Bron: PZC van 16 juni 2017 – Foto: A. Speelman


Park Toorenvliedt wint prijs bureau Copijn

Park Toorenvliedt in Middelburg heeft een prijs gewonnen van het landschapsarchitectenbureau Copijn. Dat bureau bestaat vijftig jaar en had vanwege dit jubileum vijf projecten, waarbij het betrokken was, genomineerd voor een prijs.

De prijs bestaat uit gratis advies en deskundigheid ter waarde van 1500 euro voor de gemeente. Park Toorenvliedt kreeg 1050 stemmen.

Naast Park Toorenvliedt waren genomineerd; De Hortus Botanicus in Leiden, Landgoed Oud-Amelisweerd bij Bunnik, Verplanting Helen Dowling Instituut en Landgoed Beukenrode in Doorn

Bron: PZC van 30 september 2016