Interieurs van het Binnenhof

Verscholen erfgoed in beeld

Ruim 800 jaar lang resideerden hier graven, prinsen, koningen en minister-presidenten. Het Binnenhof is het oudst functionerende regeringscentrum ter wereld. De stad Den Haag ontleent haar bestaan eraan. Het is nu een fraai rijksmonumentaal complex en iedereen kent het torentje en de Ridderzaal wel van tv. En dan vooral de buitenkant. 

Onbekende zalen en bijzondere interieurs

Nu is er een boek dat geheel gewijd is aan de interieurs van het Binnenhof. Het opent zalen die tot voor kort voor slechts heel weinigen toegankelijk waren. Auteur Paula van der Heiden en fotograaf Dick Valentijn hebben voor het eerst alle interieurs van het Binnenhof ontsloten voor het publiek.

Dit prachtig geïllustreerde boek opent in woord en beeld deuren die anders gesloten blijven. Het geeft een unieke inkijk in de rijke verscheidenheid aan interieurs achter de bekende gevels. Deze interieurs vertellen niet alleen historische verhalen, maar tonen bovenal de rijkdom van ons cultureel erfgoed, verscholen in het hart van Den Haag.

Op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in het kader van het Interieurprogramma 2015-2018, maar in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, het Rijksvastgoedbedrijf en het Atelier Rijksbouwmeester is deze productie tot stand gekomen.

Interieurs van het Binnenhof van Paula van der Heiden en fotograaf Dick Valentijn . ISBN 978-90-7915-6450.

Het boek is o.a. verkrijgbaar bij: Geschiedenis-winkel.nl  256 pagina’s, 29,50 euro.