Landgoed ’t Huis te Vogelenzang en de familie Barnaart

VogelenzangDit boek beschrijft de rijke geschiedenis van het Landgoed ’t Huis te Vogelenzang en zijn bewoners. Het landgoed is een pareltje in een bijna onaangetast en verstild gebied aan de rand van de duinen bij Vogelenzang. Op deze plek fraaie plek bouwde graaf Floris V in de dertiende-eeuw zijn jachtslot. 

Het landgoed is ruim 200 jaar in het bezit van de familie Barnaart. Het boek verhaalt over de geschiedenis van deze familie, hoe een gevluchte kistenmaker uit Vlaanderen zich ontwikkelde tot een van de rijkste bewoners van Haarlem. Der familie genoot veel aanzien in bestuurlijke en maatschappelijke functies en leverde zo een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen in Zuid-Kennemerland waaronder de omvorming van Zandvoort van vissersdorp tot badplaats.

De huidige bewoners beheren de buitenplaats in de geest van hun voorouders en stellen alles in het werk om het landgoed voor de toekomst te behouden. De bijzondere elementen uit het verleden, zoals oude boerderijen en het parkbos met ommuurde moestuinen krijgen, in dit boek ruim de aandacht.

Deze publicatie over het landgoed en zijn bewoners is zowel een goed gedocumenteerde geschiedenis als een heerlijk bladerboek met mooi oud en nieuw beeldmateriaal.

Het boek is voor € 24,50 te bestellen via: boekhuistevogelenzang@ziggo.nl.