Nieuwsbrief – jg. 5 – 2020 – nr. 16.

Geachte Kastelenvriend(in),

Een nieuwe Nieuwsbrief door een nieuwe medewerker, Kitty Jansen. In deze vreemde tijden toch een gevulde nieuwsbrief met onder andere het jaarverslag, het verslag van de ‘Vriendendag in Honselersdijk’, Web-archief en ander nieuws. 


Excursie juni 2020
Naar aanleiding van de coronacrisis is besloten om de excursie van 13 juni niet door te laten gaan. Het was de bedoeling om o.a. Kasteel Radboud in Medemblik te bezoeken. We bewaren het bezoek aan kasteel Radboud voor een later moment.


Het Web-archief
Na een tijd van voorbereiding en opbouw zijn we zover dat we onze ‘Vrienden’ toegang kunnen gaan verlenen tot ons Web-archief. Aan de basis van dit archief staat het digitale archief, ons beschikbaar gesteld door Ton van Bommel, de lijst bevat in alfabetische volgorde de namen van vooral Middeleeuwse kastelen en buitenplaatsen met daarachter literatuur waarin de huizen voorkomen.

In sommige gevallen is de literatuur digitaal beschikbaar gesteld, indien dat zo is, is het bestand in te zien.Naast het archief van de heer van Bommel heeft Taco Hermans zijn literatuurlijst ter beschikking gesteld welke in ons archief ook in te zien is.

U kunt het archief vinden op vkhz.nl, binnenkort ontvangen onze “Vrienden” een aparte mailing over de toegang tot het archief!


Bestuur
Het Bestuur van de stichting is aangevuld tot zes leden. Kees Braaksma gaat deelnemen als coördinator excursies. Als secretaris zal Leander Jansen plaats nemen in het bestuur.


Jaaroverzicht 2019
2019 was het derde volle jaar van de Stichting Vrienden van de Hollandse en Zeeuwse Kastelen en Buitenplaatsen oftewel de V.K.H.Z. (Vrienden Kastelen Holland en Zeeland).
Voor het jaar 2019 kunnen de volgende relevante zaken en activiteiten genoemd worden. (Lees verder)

Het financiële overzicht kunt U hier vinden.

 


Verslag Vriendendag VKHZ

Het Westlands Museum te Honselersdijk baadde in het zonlicht met in de blauwe hemel enkele wolkjes. Op deze plaats, in de hooiberg, verzamelden de vrienden zich voor de koffie.

Lees hier het verslag.


LEES HIER ONZE HELE NIEUWSBRIEF

Download