Nieuwsbrief-jg-5-2020-nr-17

Geachte Kastelenvriend(in),

Het blijven vreemde tijden met die Corona. Tijden waarin het moeilijk is om onze plek te vinden en het ook niet altijd meevalt om onze afstand te houden, maar we worstelen ons er door heen. Wij wensen iedereen sterkte in deze moeilijke tijden.


Excursie oktober 2020
Helaas zijn wij wel genoodzaakt om ook de excursie voor het najaar te schrappen. Logischerwijs willen particulieren nu geen groepen ontvangen en ook de musea laten maar beperkte groepen toe, waardoor het voor ons geen zin heeft een excursie op touw te zetten.
Wij hopen in 2021 een goede herstart te kunnen maken met onze ‘Vriendendag’


Het Web-archief
Een kleine troost dit jaar is wellicht het openstellen van ons Web-archief. Het archief bestaat uit literatuurlijsten en veel digitale bestanden. Heeft U als “Vriend” nog geen inloggegevens ontvangen, stuurt U dan een mailtje naar webmaster@vkhz.nl, dan lossen we het op.


Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt de VKHZ
Tot ons genoegen kunnen wij u meedelen dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland heeft besloten ons een bijdrage toe te kennen
om de publicatie van het boek ‘De buitenplaatsen van Kralingen van de 16e tot de 21e eeuw, een verloren Arcadië?’, mogelijk te
maken.
Het boek beschrijft de bijna veertig buitenplaatsen die er in Kralingen hebben gestaan, beginnend bij het kasteel uit 1100 tot en met de vier die er nu nog zijn.


LEES HIER ONZE HELE NIEUWSBRIEF

Download