Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt de VKHZ

Al vanaf de oprichting van onze stichting in 2016 en de eerste uitgave van ons Infoblad ‘Kastelen  en Historische Buitenplaatsen’ levert Robert Ligthelm een buitengewoon waardevolle bijdrage met de serie ‘De buitenplaatsen van Kralingen’. Inmiddels zijn al 12 artikelen van zijn hand verschenen en het slot volgt in oktober a.s..

Zijn voornemen om via een boek te komen tot een nog veel uitgebreidere beschrijving van de buitenplaatsen in Kralingen ondersteund de VKHZ dan ook zeer. Hiermee wordt een tot nu toe nog vrijwel onbeschreven gebied binnen Holland en Zeeland alsnog prachtig ingevuld.
De VKHZ helpt Robert Ligthelm daarom graag bij de uitgave van dit boek, ook financieel. Helaas zijn wij een kleine stichting met beperkte reserves.

Tot ons genoegen kunnen wij u meedelen dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland heeft besloten ons een bijdrage toe te kennen om de publicatie van het boek ‘De buitenplaatsen van Kralingen van de 16e tot de 21e eeuw, een verloren Arcadië?’, mogelijk te maken.

Het boek beschrijft de bijna veertig buitenplaatsen die er in Kralingen hebben bestaan, beginnend bij het kasteel uit 1100 tot en met de vier die er nu nog zijn. Een verloren Arcadië van mooie huizen met lusttuinen en parken.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt vele projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland.

Naast het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt het boek mede ondersteud door; de Jurriaanse Stichting, de Verhagen Stichting, De Stichting tot Nut van het Algemeen, Flynth B.V. en Tropvacc Holding B.V.

Wij zijn ze allen zeer erkentelijk voor het mogelijk maken van deze publicatie!

Het boek zal medio november 2020 in de handel komen voor de prijs van € 34,95.(ca 400 bladzijden, hardcover) De uitgever (Picture Publishers te Sleeuwijk) is bereid het bij voorinschrijving tot 15 oktober 2020 aan de donateurs van VKHZ aan te bieden voor € 29,95.

Vriendenvoordeel

In het kader van het naderende 1e lustrum van de VKHZ krijgen onze donateurs nog eens € 10,–  extra voordeel bij voorinschrijving. Deze korting is mogelijk geworden door een financiële bijdrage van de VKHZ.

Bij Voorinschrijving betalen onze donateurs voor dit boek voor: € 19,95.

Begunstigers van de VKHZ kunnen het boek tot 15 oktober bestellen door € 19,95 over te maken naar Iban nummer NL87 RABO 0310 8937 71 t.n.v. Vrienden Kastelen Holland en Zeeland onder vermelding van ‘Boek Kralingen’.

‘De buitenplaatsen van Kralingen van de 16e tot de 21e eeuw, een verloren Arcadië?’.
Auteur Robert J. Ligthelm (met medewerking van Taco Hermans, Hans Brandhorst, Tom Riedijk en Albert Speelman).