Evenementen

 • za
  11
  mrt
  2017
  10.00 - 17.00 uurDorpshuis de Kern Castricum

  Op 11 maart a.s. organiseren wij onze eerste Vriendendag, dit jaar in Castricum. Naast lezingen vertellen wij u hoe het er met de stichting (financieel) voorstaat, ook kunt u uw vragen over de stichting en suggesties kwijt.

  2016 was het Brederodejaar. Vanwege de vele werkzaamheden t.b.v. de oprichting van onze stichting zijn wij niet in de gelegenheid geweest hier aandacht aan te besteden maar als Kastelenstichting willen wij er natuurlijk niet helemaal aan voorbij gaan.

 • za
  17
  jun
  2017
  10:30 - 17:15Het Stalhuis van ‘Klein Leeuwenhorst’, Gooweg 45a te Noordwijkerhout

  Zaterdag 17 juni 2017 bezoeken wij de rond Noordwijk gelegen buitenplaatsen ‘Klein Leeuwenhorst’, ‘Calorama’ en ‘Dyckenburch/ Remotus’. Verder krijgen wij een rondleiding door het beschermd dorpsgezicht van Noordwijk Binnen inclusief de Oude Jeroenskerk.

  Daarna bezoeken wij het Atlantikwall Museum in Noordwijk aan Zee.

  De dag wordt afgesloten met een drankje in het museum.

 • za
  21
  okt
  2017
  10:00 - 18:00Dorpshuis Baarland “The Cameronian “ Nieuweweg 4 te Baarland

  Op zaterdag 21 oktober maken wij een excursie naar de “Zak van Zuid-Beveland”. We hebben voor u een fraai programma in elkaar weten te zetten. Naast lezingen brengen wij een bezoek aan de fundamenten van de Hellenburg, worden wij door de eigenaar ontvangen op Slot Baarland en is er een rondleiding door het Fort Ellewoutsdijk.
  Naast deze objecten nemen we een kijkje in Ellewoutsdijk, (kasteeleiland en voormalige buitenplaats) en bij de Vliedbergen van Coudorpe en Borssele, beter bekend als “de Berg van Troje”.