Evenementen

 • za
  07
  mrt
  2020
  10.30 - 17.00 uurHet Westlands Museum, Middel Broekweg 154, te Honselersdijk

  Ten zuiden van ’s-Gravenhage en Delft hebben een aantal kastelen gelegen waarvan bijna niets meer te vinden is en in de Gouden Eeuw waren er meer dan honderd buitenplaatsen in dit gebied te vinden.

  Deze “Vriendendag” zal plaatsvinden in het Westlands Museum alwaar momenteel een expositie te vinden is over deze ‘lustoorden’. Door de tentoonstelling ga je kennis maken met de buitenplaatsen en hun ontwikkelingen, de bewoners, hun gewoontes en hun levensstijl. De tentoonstelling vormt de basis waar drie fases van buitenplaatsen worden uitgelegd aan de hand van aansprekende voorbeelden.
  Naast lezingen over ‘de Kastelen van het Westland’, door: Ton Immerzeel (o.a. coördinator van de archeologische werkgroep Westland en conservator van het Westlands Museum) en ‘de Buitenplaatsen van het Westland door: Martin van den Broeke (auteur van de boeken; ‘Het Pryeel van Zeeland.’ Buitenplaatsen op Walcheren 1600-1820’ en ‘De buitenplaatsen in het Westland’), vindt ook ons Vriendenoverleg plaats. Verder brengen wij een bezoek aan de expositie ‘Buitenplaatsen in het Westland en heeft U de gelegenheid om op eigen gelegenheid de rest van het museum te bezoeken.
  Voor de eerste keer op een “Vriendendag” organiseren wij voor onze “Vrienden” een boeken(ruil)beurs. Hier kunt U wellicht van uw (dubbele) boeken afkomen of juist een interessantboek vinden. Als U (gratis) tafelruimte wil om uwboeken neer te leggen dan vragen wij U wel dit op het inschrijfformulier aan te geven.
  Wij denken U hiermee een interessante dag voor te schotelen..