Evenementen

 • za
  29
  jan
  2022
  ma
  18
  apr
  2022
  Museum Rijswijk, Herenstraat 67, Rijswijk

  Al in de 18de eeuw stond Rijswijk bekend om zijn vele buitenplaatsen –vooral de prachtig aangelegde tuinen oogsten bewondering- waar vermogende burgers uit Den Haag en Delft in de warme zomermaanden hun toevlucht zochten. Rijswijk had ongewoon veel buitenplaatsen, maar liefst 43! De meeste lagen aan weerszijden van de Van Vredenburchweg, aan de oevers van de Vliet en enkele aan de rand van het dorp. Opmerkelijk is dat ze bijna allemaal rond 1700 al bestonden.  

  De tentoonstelling Buiten Leven zoomt in op het leven op de buitenplaatsen. Hoe zag een buitenplaats eruit en wat waren de essentiële onderdelen. Wie woonden er en wie waren er werkzaam, kortom hoe zag het dagelijks reilen en zeilen er uit. En, niet onbelangrijk, hoe kon een buitenplaats renderen en in stand gehouden worden.

  Museum Rijswijk
  Herenstraat 67 te Rijswijk

  museumrijswijk.nl

 • zo
  05
  jun
  2022
  ma
  06
  jun
  2022
  11.00 - 17.00 uurKasteel Teylingen; Teylingerlaan 15a, Voorhout

  Deze editie van Dag van het Kasteel staat in het teken van rampen die kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. 

  Om aan te sluiten bij dit thema willen we graag een multiperiod evenement neerzetten.

  Verschillende periodes worden door de re-enactors uitgebeeld.

  De verschillende groepen en kampementen laten u zien en beleven hoe het er aan toe ging van de vroege ijzertijd tot aan de 17e eeuw. <Meer info>

 • ma
  06
  jun
  2022
  Meerdere locaties in de regio!

  Komende editie van Dag van het Kasteel staat in het teken van rampen die kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, komend jaar 350 jaar geleden.

  Ook wordt er gekeken naar de actualiteit. Het rampjaar 2020 is net voorbij en ook in 2021 maakten we rampzalige tijden mee door corona en door de overstromingen die vooral Limburg troffen. Zijn er parallellen met het Rampjaar 1672? Het ene Rampjaar is het andere niet, of toch wel?

  Maar ook andere rampen komen aan bod. In de loop der eeuwen hebben kastelen en buitenplaatsen flink wat rampen doorstaan, waarover vele verhalen te vertellen zijn.

  Meer info: dagvanhetkasteel.nl