Evenementen

Evenement details:

 • di
  23
  okt
  2018

  Lezing: “Hofrust en zijn bewoners van 1656 tot nu”

  20.00 - 22.00 uurGebouw Hofrust, Herenstraat 44 te Rijswijk

  Lezing “Hofrust en zijn bewoners van 1656 tot nu”

  Door Heilina van Putten.

  Op de plaats waar nu de buitenplaats Hofrust is, aan de Laan van Hofrust 2 te Rijswijk, stond vroeger een hofstede. Het had geen naam. De lezing gaat over de ontwikkeling van de tuinen. Iedere eigenaar heeft naar zijn smaak veranderd. Na de barok kwam de landschapsstijl met zichtassen, slingerende vijvers en grasvelden met bomen. Ook over de bewoners en hun gewoonten is veel te vertellen.

  Toen de gemeente Hofrust kocht werden het huis en de tuin aangepast aan de nieuwe functie. De tuin bleef in romantische stijl en behoorde nu tot de openbare ruimte. Jammer genoeg schoot het onderhoud te kort en in 2016 heeft een groep omwonenden het initiatief genomen om in samenwerking met de gemeente het park te renoveren.

  Heilina van Putten is op de tuinbouwschool te Frederiksoord opgeleid tot tuinontwerper. Zij heeft in Dordrecht veel tuinen ontworpen.
  In 1996 kwam zij in Rijswijk wonen en is opgeleid tot gids in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. De combinatie van tuinkunstgeschiedenis en kunsthistorie heeft haar ertoe gebracht deze lezing te houden.

  Zaal open om 19.30 uur, vrij entree.

  Organisatie: Historische vereniging Rijswijk